• subota, 1. oktobar 2022.
Savska voda ispravna za kupanje
Servis
0 Komentara

Savska voda ispravna za kupanje

13. jul 2021. godine

Javno komunalno preduzeće “Кomunalije“ Sremska Mitrovica obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Analiza savske vode je izvršena dana 07.07.2021. godine i to na tačkama uzorkovanja: reka Sava – mala plaža, reka Sava – početak plaže, reka Sava-“Dispanzer“.

Uzorci vode uzorkovani 07.07.2021.- ispitivanje završeno 13.07.2021.god.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece (u plićaku je voda najzagađenija), posle jake kiše i oluje ne kupati se 2-3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom pesku već na prostirkama.

Mole se svi sugrađani da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: