• sreda, 28. septembar 2022.
Delegacija Stare Pazove u poseti opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji
Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Delegacija Stare Pazove u poseti opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji

12. jul 2021. godine

Delegacija opštine Stara Pazova na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem je u poseti bratskoj opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji.

Prvog dana posete predsednik opštine je uručio humanitarnu pomoć za dve mnogočlane porodice sa teritorije ove opštine sa severa KiM. U kompleksu “Rajska Banja” u Banjskoj kraj Zvečana, socijalno ugroženim porodicama sa više dece uručen je koverat sa novčanim sredstvima.

Deo pomoći priložio je i direktor ovog banjskog kompleksa.

-Motiviše nas pre svega ljubav prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i osećaj da ovde žive naši ljudi, Srbi, koji se trude da opstanu na Kosovu i Metohiji. Donirali smo po hiljadu evra za te porodice. Skromno ali značajno, jer želimo da pokažemo da neko misli na njih i brine o njima. Srećan sam i ponosan da sa bratskom opštinom Zvečan iz godine u godinu imamo sve bolje odnose, postajemo veliki prijatelji i braća. Daće Bog da ovo bratstvo dve lokalne samouprave potraje i posle nas i u to ime zajedno kličemo- živelo Kosovo i Metohija, živela Srbija! – izjavio je Radinović.

Pomoć su dobile porodice Vuković i Ignjatović. Porodica Vuković ima desetoro dece i kao interno raseljena je živela u jednom malom stanu u Kosovskoj Mitrovici. Uz pomoć opštine Zvečan i Kancelarije za KiM napravljena im je kuća na imanju koje su kupili u selu Žitkovac u ovoj Kosovskoj opštini. Porodica Ignjatović je takođe višečlana, imaju teško bolesne članove ali su odlučni da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji.

Ivan Todosijević, predsednik opštine Zvečan kaže da je velika čast ugostiti braću i prijatelje iz opštine Stara Pazova.

-Činjenica je da naš dragi Đorđe (Radinović) kad god dolazi ovde, ne dolazi praznih ruku, već uvek donese neku humanitarnu pomoć i na taj način obraduje naše sugrađane. Ja se još jednom zahvaljujem ovoj Sremskoj opštini i nadam se da će naše prijateljstvo i bratstvo trajati na mnogaja ljeta-rekao je Todosijević.

Delegacija opštine Stara Pazova je počasni gost na proslavi 30 godina od osnivanja opštine Zvečan. U delegaciji je i nekadašnji visoki društveno – politički radnik Jugoslav Kostić iz Stare Pazove, inače poreklom iz ove Kosovske opštine, čijim zalaganjem je Zvečan i dobio status posebne lokalne samouprave.

Poseta se nastavlja prisustvom svečanoj sednici Skupštine Opštine Zvečan.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: