• petak, 26. april 2024.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rumi

7. jul 2021. godine

Crveni krst Ruma u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, u četvrtak, 8. jula u periodu od 8 do 12 časova.

Akcija će se održati u holu Кulturnog centra „ Brana Crnčević“ u Rumi

Građani koji su se vakcinisali vakcinama Pfizer ili Sinofarm krv mogu dati odmah, a ukoliko su se vakcinisali vakcinama Sputnjik V ili AstraZeneca mora proći minimum dve nedelje do sledećeg davanja. Neophodno je da davaoci poseduju dokumentaciju iz koje se vidi koju vrstu vakcine, odnosno kojeg proizvođača, su primili. Ukoliko davaoci krvi nemaju podatak o vrsti vakcine koju su primili, davanje krvi se odlaže za četiri nedelje.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: