• četvrtak, 28. mart 2024.
Tradicionalni Vidovdanski koncert održan u centru Pećinaca
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Tradicionalni Vidovdanski koncert održan u centru Pećinaca

29. jun 2021. godine

Posle više od godinu dana od poslednjeg nastupa zbog epidemije izazvane korona virusom, pećinačko Društvo za negovanje narodne tradicije održalo je juče tradicionalni Vidovdanski koncert na platou palim borcima i žrtvama fašizma u centru Pećinaca.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja podsetio je tom prilikom da su kulturno-umetnička društva na teritoriji opštine Pećinci važan činilac kulturnih dešavanja u našoj sredini.

„Interesovanje dece i mladih za očuvanje narodne tradicije kroz pesmu i igru ne manjka u našoj sredini, a uzimajući u obzir mnogobrojnost kada je u pitanju članstvo, uvek ćemo ih rado podržati u njihovom radu. Kao centralna ustanova kulture i dalje ćemo pružati tehničku i drugu vrstu podrške u radu svih društava. Podsetio bih da imamo izuzetno dobru saradnju sa svim kulturno-umetničkim društvima u našoj opštini“ – rekao je Devrnja.

Članovi DNNT Pećinci predstavili su se spletom pesama i igara za decu, kao i igrama iz Gnjilana, Dimitrovgrada i Užica koje su izveli članovi 4 ansambla: najmlađi koji funkcionišu u okviru škole folklora, zatim članovi trećeg, drugog pripremnog i prvog izvođačkog ansambla. Pored domaćina, koncert su kao gosti upotpunili članovi Kulturno-umetničkog društva „Izvor Donji Tovarnik” i Kulturno-umetničko društvo „Budućnost“ iz Dobanovaca.

Predsednik pećinačkog DNNT Lazar Jovičić izrazio je zadovoljstvo je što su se stekli uslovi i što su članovi posle skoro više od godinu dana imali priliku da nastupe i prikažu znanje koje su stekli u prethodnom periodu.

„Naše društvo ove godine obeležava 40 godina od kako je osnovano i od septembra meseca ćemo uveliko krenuti sa pripremama za godišnji koncert koji se održava krajem godine. Društvo za sada broji oko stotinak članova i cilj nam je da i dalje promovišemo tradiciju kako našeg, tako i drugih krajeva naše zemlje i okoline kada je igra i pesma u pitanju. Istakao bih izuzetnu saradnju sa umetničkim rukovodiocem i koreografijom Vladimirom Radonjićem koji je već desetak godina angažovan u našem društvu i verujem da će se na predstojećim nastupima i takmičenjima naš trud isplatiti. Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima članovima koji pružaju nesebičnu podršku u radu našeg društva“ – kazao je Jovičić.

Tradicionalni Vidovdanski koncert održan je u prisustvu mnogobrojne publike koja je po svemu sudeći željna kulturno-umetničkih sadržaja na otvorenom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: