• petak, 26. april 2024.
U poslednja tri dana još 26 pozitivnih u Sremu, situacija pod kontrolom
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U poslednja tri dana još 26 pozitivnih u Sremu, situacija pod kontrolom

27. jul 2020. godine

Pozitivnost na koronavirus u Sremu i dalje je u blagom padu, rečeno je danas na konferenciji za medije mitrovačkog Štaba za vanredne situacije. Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, dr Nade Zec Petković, broj testiranih na teritoriji okruga u poslednja tri dana je 179, od čega je 41 lice ponovo testirano radi kontrole. Broj pozitivnih za isti period u Sremu je 26, a u Sremskoj Mitrovici 20 lica. Takođe, u poslednja tri dana zabeležen je i veći broj oporavljenih lica, odnosno njih 19, od čega 14 na teritoriji Sremske Mitrovice.

Na današnji dan, ukupan broj zaraženih u Sremu, po gradovima, iznosi za Sremsku Mitrovicu 132, Staru Pazovu 39, Rumu 84, Inđiju 39, Irig 2, Šid 14 i Pećince 15 aktivnih slučajeva. Ukupan broj ljudi u samoizolaciji, odnosno kontakata sa zaraženima, u Sremskom okrugu je 190, sa tendencijom smanjenja.

I direktor mitrovačke Opšte bolnice, dr Živko Vrcelj, istakao je da je u bolnici primećen blagi pad broja obolelih. U korona centru Opšte bolnice na današnji dan nalazi se 109 pacijenata, od  čega 72 u crvenoj zoni. Njih 11 je na intenzivnoj nezi, od čega devet na respiratoru. U narandžastoj zoni, gde su smešteni pacijenti koji su negativni na koronavirus, ali imaju simptome, ukupno je smešteno 26 pacijenata.

Kako je dalje istakao dr Vrcelj, dva mlada pacijenta danas su skinuta sa respiratora i njihovo stanje se popravlja, a tokom poslednja tri dana preminulo je još ukupno dvoje pacijenata starije životne dobi (82 i 76 godina starosti), sa pridruženim brojnim hroničnim oboljenjima. Ukupan broj preminulih u mitrovačkoj bolnici od početka epidemije je devet.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: