• petak, 19. april 2024.
Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom ustupila Vladi četiri hotela, Mitrosrem donirao namirnice
Vesti
0 Komentara

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom ustupila Vladi četiri hotela, Mitrosrem donirao namirnice

5. april 2020. godine

Beograd-Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u cilju borbe protiv koronavirusa, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom stavila Vladi na raspolaganje četiri hotela kojima upravlja u Novom Sadu, Subotici i na Paliću.

Vladi Srbije, odnosno Kriznom štabu za suzbijanje bolesti COVID-19, ustupljeni su hoteli „Vojvodina“ i „Putnik“ u Novom Sadu, „Patria“ u Subotici i „Prezident“ na Paliću.

Pomoćnik direktora Direkcije Vladimir Ćeklić istakao je da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na koronavirus.

On je dodao da će dva novosadska i subotički hotel služiti za smeštaj zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa.

Prema njegovim rečima, kapacitet ova četiri hotela iznosi približno 600 mesta – u „Vojvodini“ za 120 ljudi, u „Putniku“ 185, u „Patrii“ 190, a u „Prezidentu“ za 90, pri čemu se u svim hotelima sprovode sve mere zaštite od virusa.

Ćeklić je naglasio i da je privredno preduzeće „Mitrosrem“ iz Sremske Mitrovice, kojim takođe upravlja Direkcija, pokazalo visoku društvenu odgovornost, tako što je za pomoć najugroženijima doniralo hranu iz svog proizvodnog asortimana.

To preduzeće je, kako je precizirao, izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a Gradu Sremska Mitrovica uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

On je izrazio očekivanje da će Direkcija u narednom periodu Kriznom štabu uputiti veći broj tablet računara i laptopova koji su trajno oduzeti, za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu.

Direkcija će i dalje tokom vanrednog stanja nastaviti da pomaže u skladu sa svojim mogućnostima, naglasio je Ćeklić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: