• nedelja, 2. oktobar 2022.
Vučić: U nedelju predstavljamo nov program ekonomskih mera
Vesti
0 Komentara

Vučić: U nedelju predstavljamo nov program ekonomskih mera

27. mart 2020. godine

Beograd- U ovom trenutku imamo 528 obolelih od korona virusa, a osam preminulih, potvrdio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u obraćanju u 18 časova.  302 osobe su hospitalizivane, a 42 lica je otpšteno iz bolnica. Srbija neće biti u zavidnoj situaciji u danima koji dolaze, počinje obimnije testiranje, a bolnice su sve punije, rekao je Vučić i dodao da će duži i veći pritisak moći da izdrži bolnica “Dragiša Mišović” sa trenutno najvećim brojem respiratora. VMA će prihvatati druge bolesnike, a formiraće se i druge bolnice za one obolele od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom, poput one na beogradskom Sajmu, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić i dalje apeluje na disciplinu i poštivanje svih mera zaštite, izbegavanja kontakata i samoizolacije, kako bi Srbija preživela epidemiju. Vučić je najavio 15 miliona epidemioloških maski i istakao da je Srbija u tom pogledu mnogo bolje organizovana u odnosu na druge zemlje. Srbija je obezbedila velik broj kliničkih i transportnih respiratora, koji će opsluživati najteže slučajeve na putu do većih kliničkih centara. Očekivanja su da će u Srbiju u narednih 10 do 12 dana stići još nekoliko stotina respiratora, rekao je Vučić i istakao da je na svetskom tržištu veoma teško stanje u pogledu njihove nabavke.

Vučić je rekao da država nije Crnoj Gori “otela” tri respiratora, kako je to navedeno i dodao da je Srbija spremna da pokloni Crnoj Gori respiratore, kao i da je Srbija isporučila 40.000 tona hrane ovoj zemlji.

Naša najveća i najteža pbaveza je da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji, i zamolio je građane da se pridržavaju svih mera, a da će Srbija stabilizovati snabdevanje u južnoj pokrajini. Srbija će pomoći Republici Srpskoj u pogledu lekova, opreme i respiratora bez naknade, istakao je predsednik Srbije, a napomenuo je da će pomoći i Opštine Drvar i Goražde.

U nedelju će biti predstavljen program ekonomskih mera, rekao je predsednik  Srbije, Aleksandar Vučić, najavivši da je u pitanju ozbiljan program koji će pokazati da Srbija može brže izaći iz ekonomskih problema od zemalja u okruženju.

Vučić je rekao da neće biti smanjenja plata i penzija, kao i da neće biti zatvaranja gradova, ali je još jednom apelovao na disciplinu u celoj zemlji.

Korona nije ušla u gerontološke centre, veći broj zaraženih su mlađi ljudi, a zaražena trudnica je rodila zdravu bebu, rekao je predsednik Vučić.  Tridesetpetogodišnji mladić iz Valjeva, koji je posle dolaska iz Lugana oboleo od korone, skinut je sa respiratora, potvrdio je predsednik Srbije i napomenuo još jednom da gerontološki centri moraju da se čuvaju po svaku cenu. Jedini način da se sačuvamo je da ne izlazimo iz kuće, jer bez toga sve ostale mere su besmislene, podvukao je Vučić.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, istakla je da  je Srbija danas u 21.danu borbe i da su pred nama još dve izuzetno teške i ključne nedelje. Mere zabrane kretanja starijima od 65 godina daju rezultate, posebno u poređenju sa Italijom, rekla je premijerka. Stojimo iza tih mera jer daju rezultate, a potrebna je gvozdena disciplina, svi kontakti moraju biti svedeni na apsolutni mínimum, rekla je premijerka Srbije, kako bi naš zdravstveni sistem opstao. Nemamo dodatne mere, ali pravac je ofanziva, kaže premijerka. Premijerka je rekla da je podignut kapacitet za sprovođenje testova u poslednjih 48 sati  u Srbiji. Pored Torlaka i ostale opremljene laboratorije su referentne laboratorije za testiranje na korona virus, od Sutra će kapacitet biti 2500 testova dnevno, a u narednim danima i za 7000 testova dnevno uz kinesku pomoć. Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu od sutra će primati prve pacijente sa lakšom kliničkom slikom. Očekuje se i puna implementacija pooštrene kaznene politike za sve koji ne poštuju mere izolacije i samoizolacije, rekla je premijerka Srbije.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: