• subota, 24. februar 2024.
Daj pedalu raku
Društvo | Vesti
0 Komentara

Daj pedalu raku

5. oktobar 2019. godine

Sremska Mitrovica- Ovaj grad se pridružio širokoj akciji pod nazivom „Daj pedalu raku“ u sklopu meseca borbe protiv raka dojke. Zato je danas u 12 sati, u znak podrške ženama koje trenutno biju bitku sa ovom opakom bolešću grupa Mitrovčana na biciklima krenula u vožnju po gradu i okolini sa ciljem podizanja svesti cele društvene zajednice, a posebno žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki i promovisanja zdravih stilova života.
Akcija se sprovodi u 22 grada, a Sremska Mitrovica je jedan medju njima, gde se na ovaj način -vožnjom bicikla, propagira neophodnost prevencije i ranog otkrivanja karcinoma,naglasio je Vojislav Mirnić, načelnik za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.Preventiva, samopregledi ,redovni odlasci na mamografiju i odazivanje pozivima te vrste način su da se kancerom izborimo, a to možemo ako ga na vreme otkrijemo.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: