• nedelja, 25. februar 2024.
Prevencija vršnjačkog nasilja i bolesti zavisnosti
Vesti | Ruma
0 Komentara

Prevencija vršnjačkog nasilja i bolesti zavisnosti

17. april 2019. godine

 

Ruma- Centar za socijalni rad Opštine Ruma i beogradska Visoka škola za socijalni rad krenuli su realizaciju dva značajna projekta koji imaju za cilj prevenciju vršnjačkog nasilja i bolesti zavisnosti. Predavanja po rumskim osnovim i srednjim škola su započeta ovog meseca, a projekat će trajati do oktobra. Danas su predavanje o vršnjačkom nasilju slušali učenici rumske OŠ “Veljko Dugošević” , a direktor Centra za socijalni rad Slobodan Krasić očekuje da će oba projekta dati konrektne rezultate.

-Verujemo da će efekat biti pravi, jer su predavači univerzitetski profesori. Projekti „Prevencija bolesti zavisnosti“, i „Prevencija vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici”, su baš ono što je školama i osnovnim i srednjim neophodno i najbolje je preventivno delovati. Lokalna samouprava nas godina pomaže u realizaciji ovih preventivnih projekata, a imamo pomoć i od resornog Ministarstva. Moram istaći da su projekti podeljeni u nekoliko faza i da će u letnjem periodu biti organizovane sportske aktivnosti, razne škole fudbala, plivanja, zabavne škole atletike, odbojke, da će se deca družiti, zbližiti i shvatiti da nasilje nema opravdanje, izjavio je Krasić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: