• petak, 19. april 2024.
Štrajk radnika “Mitrosrema”
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Štrajk radnika “Mitrosrema”

28. maj 2018. godine

Sremska Mitrovica –  Nakon najave smanjenja plata za 20 do 60 odsto, zaposleni u sremskomitrovačkom “Mitrosremu” danas su započeli štrajk i od jutros ispred direkcije preduzeća u Sremskoj Mitrovici traje protestni skup radnika.

Oni traže da se odmah raskinu ankesi ugovora o radu, da se napravi novi presek koeficijenata po radnim mestima i kada se utvrdi koliko će to ušteda doneti, pregovara o novim koeficijentima i obavezno poveća proizvodnja.

“Mitrosrem” je između ostalog, iz ranijeg perioda opterećen i obavezama prema Razvojnom fondu Vojvodine, a kako ističu radnici, ove obaveze se mogu izmiriti povećanjem proizvodnje, naročito u “Korn produktu”, fabrici za preradu kukuruza za ljudsku ishranu.

Štrajkači tvrde da ova fabrika radi sa samo 10 odsto kapaciteta, a da niko za to ne odgovara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: