• petak, 26. april 2024.
Novi baterijski motorni sistem za ortopediju
Društvo | Hronika | Vesti
1 Komentar

Novi baterijski motorni sistem za ortopediju

4. januar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Krajem protekle godine, u hirurškoj ortopedskoj sali Opšte bolnice Sremska Mitrovica, počelo je izvođenje operativnih zahvata, korišćenjem  novog  baterijskog motornog sistema, obezbeđenog sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, u iznosu od blizu 3,5 miliona dinara.

„ Ovaj novi motorni sistem omogućava da uradimo veći broj pacijenata sa liste čekanja za totalne proteze kuka i kolena i namenjen je, uglavnom za operacije ugradnje veštačkih zglobova kuka i kolena. Upotrebom ove savremene mašine, bićemo u mogućnosti da uradimo ugradnju oko 200 totalnih proteza, što će i pacijentima značiti,  u smislu kraćeg čekanja na operaciju, a nama ortopedima, brži, efikasniji  i  jednostavniji  rad u operacionoj sali.“- reči su dr sci.med Dejana Maljkovića, načelnika Službe ortopedije.

Direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj napominje da je zahvaljujući angažovanju Pokrajinskog sekretara za zdravstvo, doc.dr Zorana Gojkovića, sredstvima ovog sekretarijata obezbeđenim nakon konkursa i sprovedenog tendera, Službi ortopedije obezbedjen moderan baterijski sistem, koji znači mnogo veću sigurnost i preciznost u radu ortopeda. “Korišćenjem ovog aparata, na dobitku su i pacijenti i ja verujem da će i naredna godina biti u znaku nabavke nove opreme i aparata, svuda gde  je treba zanoviti. Jedino tako smo u situaciji da pružimo bržu i kvaliteteniju bolničku uslugu, na zadovoljstvo pacijenata” – rekao je dr Živko Vrcelj.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Novi baterijski motorni sistem za ortopediju”

  1. Krstan kaže:

    Čega se pametan stidi..izjaviti da se “uradi čak” 200 operacija godišnje je poražavajuće za grad od 80 000 stanovnika(plus okolina)Radim u EU bolnicau gradiću od 40 000st dnevno se urade 3-4 operacije kuka ili kolena+trauma x 5 dana= 15 operacija nedeljno x4 nedelje=60 mesečnox11 meseci=660 godišnje,i to rade 4 dr.nema organizacihe kao kod vas…..Da nepričamo o tehnici,bikinu rezu,ustajanju dan posle a nekad i isti dan itd..Daleko je sunce

Ostavi komentar

%d bloggers like this: