• utorak, 23. april 2024.
Osuđenici slali poruke srca
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Osuđenici slali poruke srca

24. jun 2017. godine

Sremska Mitrovica – Štićenica Kazneno-popravnog zavoda Požarevac Vesna Jeremić, pobednik je ovogodišnjeg, trećeg po redu festivala besedništva osuđenih lica, koji je održan u mitrovačkom KPZ-u. Vesna je do prve nagrade došla u kategoriji atuorskih besedi, zahvaljujući nadahnutom kazivanju svoje “poruke srca”. Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Nikola Radmanović iz KPZ Sremska Mitrovica, koji je u besedi “Dela a ne reči” kazivao o načnima na koje SAD kontrolišu i komanduju svetu, dok je treći sa besedom “U trpljenju je spasenje moje” bio Rade Šušnjić iz KPZ Šabac.

U kategoriji interpretacije, prvo mesto zauzeo je Bogdan Lupuc iz KPZ Sremska Mitrovica koji je kazivao “Besedu o slobodi” Jovana B. Vladimirova. Drugo mesto pripalo je Bori Z. Stankoviću iz KPZ Ćuprija koji je publici predstavio “Zabeleške iz podzemlja” Fjodora Dostojevskog, dok je trećeplasirani bio Andrija Tešić, štićenik KPZ-a za maloletnike iz Valjeva, koji je takođe govorio “Besedu o slobodi”.

Ovogodišnji festival održan je pod nazivom “Neka se čuje i druga strana” i mnogobrojna publika, ako je želela da čuje, mogla je zaista da oslušne “stranu” koja zaista jeste “druga”. Pričalo se o slobodi, o kajanju, o spostvenim mukama i bolima, pitalo se “kako ste?” Iskreno i bez zadrške.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: