• sreda, 24. april 2024.
Sremska Mitrovica domaćin Sportskih igara mladih
Društvo | Sport | Vesti
0 Komentara

Sremska Mitrovica domaćin Sportskih igara mladih

18. maj 2017. godine

Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih, četvrte po redu održaće se u Sremskoj Mitrovici, a takmičenja počinju u subotu, 20. maja i trajaće sve do 23. maja. Organizatori očekuju izmedju 3.000 i 5.000 učesnika, a za sportske igre je spremno više gradskih lokacija gde će se takmičari nadmetati u : malom fudbalu, basketu, šahu, stonom tenisu, tenisu, igri između dve vatre, odbojci i mini atletici. Predstavnici organizatora manifestacije Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada i Saša Radmanović, stručni saradnik zadruež za sport u gradskoj upravi rekli su na današnjoj konferenciji za novinare da će prva takmičenja održati u subotu, u podne na Gradskom trgu i da će se nadmetati ekipe u basketu 3×3. U ponedeljak, 22. maja, na platou ispred Poslovno sportskog centra „Pinki“ održaće se takmičenje u mini atletici, a u utorak, 23. maja, zakazana je centralna manifestacija , u 10 sati, takođe na platou PSC „Pinki“ kada će biti svečano otvaranje, a potom sledi nadmetanje u više disciplina. Mali fudbal će se igrati na terenu pored hale „Pinki“, u sportskoj sali Prehrambeno šumarske i hemijske škole, kao i na terenima osnovnih škola. a na isti m terenima će se takmičiti i odbojkaši. Stoni tenis će s eodržati u foajeu PSC „Pinki“, a tenis na terenima TK „Sirmium“ iza hale, dok će se šah igrati u Šah klubu „Srem“. Igra „Između dve vatre“ će se takođe održati na platou ispred hale na više improvizovanih terena. U slučaju loših vremenskih uslova otvaranje Igara će biti izmešteno u salu PHŠ škole, a sva takmičenja u zatvorenom će se održati naknadno narednih dana.

Grad Sremska Mitrovica i prethodne tri godine bila je dobar domaćin Sportskih igara mladih, pa očekujem da će tako biti slučaj i sada. Ovo je dobra sportska, pedagoška, kulturna, društvena priča. Mitrovica je prepoznata kao grad sporta, trudimo se da afirmišemo mlade sportiste, pre svega kroz školski sport, da širimo duh tolerancija, mira i prijateljstva i da pružimo dobrodošlicu svima koji dođu u naš grad i tako pošaljemo jednu lepo sliku o nama i u Srbiju i van granica naše države, a Igre su samo još jedan sjaan način da to uradimo“, rekao je načelnik Ilija Nedić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: