• nedelja, 19. maj 2024.
Proizvodili „skank“
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Proizvodili „skank“

30. april 2014. godine

Laboratorija za proizvodnju skanka1Beograd – Policijski službenici Uprave kriminalističke policije  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike  Srbije,  u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal  i sa policijskim službenicima  SAJ-a, policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica i PU Pančevo lišili su slobode organizovanu kriminalnu grupu koja se bavla krivičnim deloma neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ovom prilikom otkrivene su dve ilegalne laboratorije za proizvodnju genetski modifikovane marihuane tzv. „skank“ u mestu Vojka, opština Stara Pazova i u mestu Idvor, opština Kovačica.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela Ovom prilikom lišeni su slobode B. V., (1978. godište)  iz Beograda, B. V., (1963.) iz Beograda, – P. M. (1967.) iz Beograda, B C. (1976.) iz Beograda, S. B. (1957.)  iz Idvora, S. Đ. (1952.) iz Novog Sada, I. G. (1977.) iz Novom Sada, V. J., (1988.) iz Kačareva,     B. P. (1981.) iz Pančeva i        M. Č. (1978.) iz Opova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

MUP Srbije saopštio je da je kriminalna grupa bila hijerarhijski organizovana, a organizatori su braća B. V. i B. V.

Prilikom pretresa objekata u mestu Vojka, pronađene su četiri prostorije opremljene sa reflektorima, ventilacionim sistemima, sistemom za navodnjavanje u kojima je pronađeno 1.125 saksija sa stabljika marihuane visine 1 do 1,5 m  i oko 700 grama opojne droge „marihuane“.

Prilikom pretresa objekata u Idvoru, pronađene su dve prostorije opremljene sa reflektorima, ventilacionim sistemima i  sistemom za navodnjavanje u kojima je pronađeno 1.029 zasada sa stabljkama marihuane visine 15 cm .

Od pripadnika ove kriminalne grupe oduzeto je više luksuznih vozila, novca, oružja i municije, a svima je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određena mera zadržavanja do 48 sati i sprovedeni su pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu.

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: