• ponedeljak, 20. maj 2024.
Kablovi za svetsku auto-industriju
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Kablovi za svetsku auto-industriju

21. decembar 2011. godine

Sremska Mitrovica – “Eurozeit“ u Sremskoj Mitrovici je ove godine zaposlio stotinu novih radnika, uglavnom žena, a za narednu godinu planira novo povećanje proizvodnjem, izvoza i zapošljavanja – izjavio je direktor tog preduzeća Milorad Purešević u razgovoru sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Branislavom Nedimovićem koji je u utorak posetio ovo uspešno preduzeće.

„Eurozeit” sada ima 243 radnika koji nedeljno proizvode 300 hiljada dovodnih kablova za grejače automobilskih sedišta, volana, retrovizora, prednjih i zadnjih stakala i klima uređaja automobila „C“ i „E“ klase najpoznatijih svetskih proizvođača automobila kao što su „mercedes“, „audi“ „bmw“, „folksvagen“ i drugi.

Gradonačelnik Branislav Nedimović je podsetio da je „Eurocajt“ bila prva kompanija iz oblasti automobilske industrije koja je stigla u Sremsku Mitrovicu i izrazio očekivanje da će uskoro u Mitrovici biti još više kompanija koja se bave proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: