• ponedeljak, 22. jul 2024.
Q groznica i morbile
Društvo | Vesti
0 Komentara

Q groznica i morbile

24. maj 2011. godine

Ruma – Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici prijavio je protekle sedmice dve epidemije na teritoriji rumske opštine – epidemiju Q groznice i morbila (malih boginja).

U četvrtak, 19. maja prijavljena je porodična epidemija morbila među članovima dve porodice iz Rume. U ovoj epidemiji do sada je obolelo četiri lica, a od toga su dva slučaja laboratorijski potvrđena na Institutu Torlak.

Zbog pojave malih boginja, u Rumi je u toku vanredna vakcinacija dece dece starosti od jedne do 14 godina koja do sada nisu primila vakcinu protiv malih boginja.

Epidemija Q groznice  je prijavljena 16. maja. Četiri lica su obolela u Dobrincima, Kraljevcima i Platičevu. Od četvoro obolelih, dvoje je bilo hospitalizovano, ali su oni sada dobro i nalaze se kod svojih kuća.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: