• petak, 26. april 2024.
Preventivno pregledano 200 pacijenata
Društvo | Vesti
0 Komentara

Preventivno pregledano 200 pacijenata

16. decembar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Akciji preventivnih pregleda, koju je u nedelju organizovalo Ministarstva zdravlja, u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici odazvalo se 200 pacijenata. Obavljeno je 238 pregleda i analiza: 61 pregled pluća, 79 očnih pregleda i 98 analiza – tumor marker na karcinom debelog creva. U akciji je učestvovalo sedam lekara specijalista i 10 medicinskih sestra, kao i glavna sestra polikliničkog sektora.
Akcijom je koodinirao direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj koji je podsetio da nedovoljna briga o zdravlju, povezana s nedostatkom vremena da se ode kod lekara, kao i činjenica da se na mnoge preglede duže čeka, dovode do toga da se umire i od bolesti koje su, da su otkrivene, mogle biti izlečene ili bar zalečene.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: