• petak, 26. april 2024.
Od republike više sredstava nego što se umanjuje gradskom budžet
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Od republike više sredstava nego što se umanjuje gradskom budžet

7. oktobar 2016. godine

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici su izračunali da će kvalitetnim projektima, iz republičkih izvora dobiti višestruko veće iznose nego što će gradski budžet biti umanjen izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.

Kako je na konferenciji za novinare saopštio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava gradski budžet Sremske Mitrovice biće uskraćen za oko 33 miliona dinara, ali se to neće odraziti na funcionisanje lokalne samouprave.

Gradonačelnik Vladimir Sanader je istakao da grad ima dobre projekte i već je izvesno da će kroz njih dobiti višestruko veće iznose nego što će biti umanjen gradski budžet.

– M smo dosta toga i dobili od Republike Srbije. Izborili smo se za rekonstrukciju puta kroz Laćarak i to su sredstva od 240 miliona dinara. Znači, osam godina treba oni da uzmu od nas po 30 miliona da bi se nadomestilo ono što smo dobili samo za ovaj put.

U prethodnom periodu mi smo konkurisali i za sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj za saobraćajnice kod podvožnjaka i tu nam je već odobreno sufinansiranje u iznosu od 50 odsto. Ukupna vrednost tog projekta je oko 93 miliona dinara, što znači da ćemo i tu dobiti 46-47 miliona dinara, u zavisnosti koliko se ostvari ukupna vrednost radova na javnoj nabavci. Takođe, moram da naglasim da smo dobili sredstva i za izgradnju bazena – desetak miliona dinara od Ministarstva turizma. Konkurislai smo i za dodatna sredstva u Ministarstvu sporta – rekao je gradonačelnik Sanader i najavio da će grad na konkursima Ministarstva prosvete aplicirati projektom druge fae radova na izgradnji nove školske zgrade u Mačvanskoj Mitrovici, odnosno za sredstva za opremanje škole.

Kako je rečeno, konferencija za novinare je sazvana pošto su se   u jednom lokalnim medijiu pojavile paušalne i neproverene cifre da će grad izgubiti 300 miliona dinara na osnovu izmena pomenutog zakona.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: