• petak, 26. april 2024.
Prijem za članove FA “Branko Radičević”
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Prijem za članove FA “Branko Radičević”

19. septembar 2016. godine

SREMSKA MITROVICA  – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković priredio je prijem za članove Folklornog ansambla „Branko Radičević“ koji su učestvovali na Folk Art Festivalu u gradu Čangdžou, poznatom i kao „Grad zmaja“ u Kini.

Festival je trajao osam dana i na njemu su učestvovali  čuvari tradicije iz sedam zemalja, a na završnoj večeri kojoj je prisustvovao i kineski ministar kulture, priliku da se zahvali u ime svih učesnika dobio je predstavnik Sremske Mitrovice Petar Samardžić, doskorašnji direktor Centra za kulturu „Sirmiumart“, ustanove pri kojoj radi folklorni ansambl.

Utiske sa gostovanja u Kini, srdačnom prijemu i pobranim aplauzima gradonačelniku su preneli umetnički rukovodilac folklornog ansambla Dragan Đorđević, Petar Samardžić i mladi folkloraši.

Kako je istakao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković, grad će nastaviti sa ulaganjima u uspešne organizacije poput folklornog ansambla koji u više kategorija i sa orkestrom okuplja više od 300 članova svih uzrasta.

Na kraju prijema, mladi folkloraši su gradonačelniku Petkoviću predali simboličan poklon u znak zahvalnosti za podršku koju grad pruža ovom ansamblu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: