• petak, 26. april 2024.
Marija Vučenović sportista godine
Sport | Vesti
0 Komentara

Marija Vučenović sportista godine

15. januar 2014. godine

Marija VucenovicU juniorskoj konkurenciji, prvo mesto pripalo je kajakašu mitrovačkog Vala Aleksi Turudiću – Najbolja ekipa je Muški odbojkaški klub Inđija, dok je u kategoriji školskog sporta prvo mesto i ovaj put pripalo mitrovačkoj Srednjoj ekonomskoj školi „Deveti maj“.

Najbolji sportista Srema za 2013. godinu, prema odluci žirija sastavljenog od sportskih novinara našeg lista, a shodno predlozima koji su tokom proteklog meseca stizali na adresu „Sremskih novina“ je atletičarka sremskomitrovačkog Srema, bacačica koplja, mlađa seniorka i višegodišnja srpska reprezentativka Marija Vučenović.
Serijom dobrih rezultata na najprestižnijim atletskim takmičenjima Marija Vučenović je obeležila 2013. godinu i tako uspešno širom sveta predstavljala državu Srbiju i svoje rodno mesto Sremsku Mitrovicu. Debitantski nastup na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u finskom gradu Tampereu, uglavnom u konkurenciji nekoliko godina starijih i iskusnijih bacačica koplja, krunisala je Marija osvajanjem bronzane medalje.
Samo nešto ranije na Studentskom prvenstvu Sjedinjenih Amereičkih Država, tada brucoškinja u konkurenciji budućih akademaca brojnih visokoškolksih ustanova u kojima je atletika stvarno kraljica sportova, ova talentovana atletičarka Srema stigla je do srebrnog odličja, čime je svoju državu i klub iz kojeg je stigla na obećani kontinent zlatnim slovima upisala u anale koledžskih takmičenja što je svakako, imajući u vidu brojnu i žestoku konkurenciju do sada i najveći uspeh nadarene bacačice koplja. Upravo zato, njeno ime je spravom dospelo na čelo liste najboljih sportsita Srema sada već minule godine. Marija je, potsetimo se i prethodnih sezona beležila sjajne rezultete. Bila je četvrta na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore u italijanskom gradiću Beresanoniju, srebrna na EJOF-u u finskom gradu Tampereu a treća na Svetskom prvenstvu za starije juniore u španskom gradu Barseloni sa dosada rekordneih 57,12 metara pa se i na narednim nastupima, Svetskom  i Evropskom
prvenstvu za seniore takođe mogu očekivati dobri rezultati.
Takođe, standradno su dobi bili i kajakaši mitrovačkog Vala, a posebno Aleksa Turudić koji je nakon blistavih  rezultata u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji na domaćim takmičenjima, snažno zakoračio i na međunarodnu scenu. Danas Aleksa je velika uzdanica srpskog kajaka i upravo zbog toga, petočlani žiri je Turudića proglasio za najboljeg juniora Srema za prethodnu godinu.
Ove godine na Međunarodnoj regati u Slovačkoj Aleksa je osvojio zlatnu i srebrnu medalju, a u generalnom plasmanu u konkurenciji najtalentovanijih takmičara evropskih velesila u kajaku pripalo mu je treće mesto i dodeljn mu je pehar. Takođe, lane je bio veoma uspešan i na Turniru olimpijskih nada u Češkoj, na kojem je uspeo da se plasira u finale trke na 1000 metara, dok je u disciplini K-1 zauzeo treće mesto.
Turudić je, dodajmo još i to, najozbiljniji kandidat za učešće na Olimpijadi mladih avgusta ove godine u Pekingu.
U konkurenciji klupskog sporta, prvo mesto pripalo je Muškom odbojkaškom klubu Inđija koji je prošlu, a svoju jubilarnu 50. takmičarsku sezonu obeležio plasmanom u Prvu ligu Srbije što je do sada, najveći uspeh u istoriji kluba. Inđijci su partijama u prvom delu šampionata dokazala da nisu zalutali u srpsku odbojkašku elitu i završenu jesenju sezonu krunisali su osvajanjem titlule prvaka sa 10 veličanstvenih pobeda i samo jednim porazom.
U školskom sportu i ove godine, sa osvojenih 650 bodova prvo mesto pripalo je mitrovačkoj Srednjoj ekonomskoj školi „Deveti maj“. Druga je gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, a za njima slede Mitrovačka gimnazija, gimnazija „Stevan Puzić“ Ruma i Inđijska gimnazija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: