• petak, 19. april 2024.
Usvo­jen re­ba­lans bu­dže­ta
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Usvo­jen re­ba­lans bu­dže­ta

15. decembar 2011. godine

Gla­sa­nje na sed­ni­ci

Ve­ći­nom gla­so­va od­bor­ni­ka na sed­ni­ci Skup­šti­ne gra­da odr­ža­noj  5. de­cem­bra usvo­je­na je od­lu­ka o re­ba­lan­su bu­dže­ta za 2011. go­di­nu. Pre­ma ovoj od­lu­ci po­ve­ća­nje bu­džet­skih pri­ho­da i pri­ma­nja bi­će  1,01 od­sto ve­ći od  pret­hod­no utvr­đe­nih. To­kom ras­pra­ve o re­ba­lan­su od­bor­ni­ci Srp­ske ra­di­kal­ne stran­ke su iz­ne­li niz pri­med­bi na pred­lo­že­nu od­lu­ku i ni­su gla­sa­li  pri­li­kom nje­nog usva­ja­nja.
Du­ško Ša­ro­ško­vić, na­čel­nik Upra­ve za bu­džet i fi­nan­si­je, ob­ja­snio je na­kon usva­ja­nja re­ba­lan­sa da po­ka­za­te­lji po­tvr­đu­ju ka­ko je od­lu­ka o bu­dže­tu za ovu go­di­nu pra­vil­no do­ne­ta i ura­đe­na.
– Ra­di se o ra­zli­ci od sve­ga 1,01 od­sto, a taj pro­ce­nat otva­ra mo­guć­nost is­pla­te ju­bi­lar­nih na­gra­da na­stav­nom oso­blju po­sle iz­me­ne Za­ko­na o bu­dže­tu Re­pu­bli­ke Sr­bi­je.   Sa­da oče­ku­je­mo sred­stva od Mi­ni­star­stva pro­sve­te za 2009. i 2010. go­di­nu, dok će no­vac za ovu go­di­nu lo­kal­na sa­mo­u­pra­va obez­be­di­ti iz sop­stve­nih sred­sta­va – re­kao je na­čel­nik Ša­ro­ško­vić, a po­vo­dom pri­med­bi opo­ѕ­i­ci­je on je re­kao da se od­lu­ke me­nja­ju amand­ma­ni­ma a da amand­man ni­ko ni­je ulo­žio.
Re­ba­lans bu­dže­ta je raz­log što su se na dnev­nom re­du ove sed­ni­ce na­šle iz­me­ne i do­pu­ne pro­gra­ma ra­da jav­nih pred­u­ze­ća i usta­no­va, či­ji je grad osni­vač. Od­bor­ni­ci su usvo­ji­li  pro­gram po­sta­va­nja ma­njih mon­ta­žnih i dru­gih obje­ka­ta,  kao i od­lu­ke o rad­nom vre­me­nu Apo­te­ke “Srem­ska Mi­tro­vi­ca” i Do­ma zdra­vlja “Srem­ska Mi­tro­vi­ca”. Do­ma zdra­vlja će, su­de­ći po tek­stu od­lu­ke, rad­nim da­ni­ma ra­di­ti  od 7 do 20 sa­ti. Su­bo­tom će deč­ji ili škol­ski dis­pan­zer, am­bu­lan­ta op­šte me­di­ci­ne 3 i sto­ma­to­lo­ška slu­žba de­žu­ra­ti od 7 do 20 sa­ti, a dis­pan­zer za že­ne od 7 do 14 sa­ti. Ne­de­ljom će deč­ji ili škol­ski dis­pan­zer, am­bu­lan­ta op­šte me­di­ci­ne 3 de­žu­ra­ti od 7 do 20 sa­ti, a sto­ma­to­lo­ška slu­žba ra­di­ti od 7 do 14 sa­ti. Slu­žba hit­ne me­di­cin­ske po­mo­ći će, kao i do sa­da, ra­di­ti to­kom ce­log da­na. Pre­ma usvo­je­noj od­lu­ci o rad­nom vre­me­nu Apo­te­ka “Srem­ska Mi­tro­vi­ca” će ubu­du­će rad­nim da­ni­ma, su­bo­tom, ne­de­ljom i u da­ne dr­žav­nih pra­zni­ka ra­di non stop. Ras­po­red ra­da po or­ga­ni­za­ci­o­nim je­di­ni­ca­ma i objek­ti­ma apo­te­ke utvr­đu­je   di­rek­tor po­seb­nom od­lu­kom.
Od­bor­ni­ci su usvo­ji­li na­crt od­lu­ke o uvo­đe­nju sa­mo­do­pri­no­sa u MZ Ja­rak o či­jem pro­gra­mu će se me­šta­ni usko­ro iz­ja­šnja­va­ti. Me­đu usvo­je­nim od­lu­ka­ma i pro­gra­ma je i pro­gram po­slo­va­nja JKP “Srem – Ma­čva”. Dra­gan Jo­va­no­vić, do­sa­da­šnji vr­ši­lac du­žno­sti di­rek­to­ra Cen­tra za kul­tu­ru “Sir­mi­ju­mart” raz­re­šen je te du­žno­sti, a za no­vog vr­ši­o­ca du­žno­sti di­rek­to­ra ove usta­no­ve ime­no­van je di­plo­mi­ra­ni eko­no­mi­sta An­drej Špa­no­vić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: