• četvrtak, 18. jul 2024.
U iščekivanju novog puta
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

U iščekivanju novog puta

5. jul 2024. godine

Dok čekaju kompletnu rekonstrukciju puta Noćaj – Radenković i ovih meseci vredni Radenkovci su nastavili sa aktivnostima na uređenju sela.

U susret žetvi, a kako bi se olakšao pristup poljoprivrednicima svojim posedima radilo se na atarskim putevima. Savet mesne zajednice je u saradnji sa firmom “Hidrograđevinar” ugovorio i izvedeni su radovi na pet deonica. Kako se nakon komasacije nije radilo na uređenju atarskih puteva, ostalo je još puno da se uradi po tom pitanju, a nastavak započetog, iz savet mesne zajednice Radenković najavljuju za septembar.
Takođe, Lovačko društvo “Jastreb” će za svoj objekat dobiti novu stolariju. Kompletna terasa lovačkog doma će biti zastakljena tako da ubuduće druženja lovaca u zimskom periodu neće biti problem, jer će objekat biti bogatiji za još jedu prostoriju.

Najvažnija investicija koju svi meštani sa nestrpljenjem čekaju, jeste pomenuta kompletna rekonstrukcija puta Noćaj-Radenković.

Prema rečima predsednika saveta Uroša Veselinovića, radi se o obimnom i vrlo značajnom projektu za oba sela.

-Kako smo najavili radove još prošle godine, a do sada nisu započeti, svestan sam da postoje oni koji ne veruju da će se uopšte realizovati, međutim moram da objasnim o čemu je reč. Sredstva za ovaj projekat odobrena od strane Svetske banke i kako je tema za sve projekte koji se finansiraju kroz program LIID urbana mobilnost, bilo je neophodno da pored saobraćajnice ova deonica puta ima još neke elemente kao što su trotoari. Nedavno su geometri ponovo bili na terenu kako bi usnimili pojas puta i trenutno se radi doprojektovanje trotoara, pa tako pored saobraćajnice u naseljenom mestu u ulici Boračka sve do centra sela biće urađeni i trotoari – objašnjava Veselinović.

Kako su završeni lokalni izbori realizacija ovog projekta, navodi predsednik saveta, sačekaće novo rukovodstvo grada ali svakako ističe, put mora biti završen u ovoj godini. Podsećanja radi vrednost investicije iznosi oko 2 miliona dolara.
D.T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: