• četvrtak, 13. jun 2024.
Predstavljanje knjige „Žena sa koferom“ Vere Sladić
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura | Vesti
0 Komentara

Predstavljanje knjige „Žena sa koferom“ Vere Sladić

11. jun 2024. godine

U utorak 11. juna u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ biće posthumno predstavljena knjiga „Žena sa koferom“ zavičajne autorke Vere Sladić.

Jedna od omiljenih mitrovačkih profesorki srpskog jezika i književnosti preminula je u januaru ove godine. Ostavila je velik trag izvodeći i oblikujuću za život mnoge generacije đaka, ali i u književnim delima u koje je utkala svoj talenat. “Žena sa koferom” je poslednje delo koje Vera Sladić nije stigla da predstavi mitrovačkoj publici, a koje će po želji porodice i uz pomoć prijatelja biti prezentovano.

U programu učestvuju recenzent knjige i predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica, Mirjana Marković, kao i Dečji hor “Vivak“ sa Tamarom Pajkanović i Jasna Papišta, kao narator.

Za slike i scenografiju zadužena je Dobrila Gmizić, a za muzičku podršku Saša Čeleketić Čele, Miroslav Kličković, Nenad Petković i Stevica Krčedinac. Tehničku podršku za ovo veče daće Olivera Filipović, dok će uvodničar u program biti Milijana Dmitrović Torma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: