• ponedeljak, 15. jul 2024.
Kreativna radionica začinjena edukacijom
Društvo | Hronika | Pećinci
0 Komentara

Kreativna radionica začinjena edukacijom

27. jun 2024. godine

Polaznicima Likovne sekcije Kulturnog centra Pećinci, koja funkcioniše pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, protekle subote uručene su diplome za uspešno savladan program tokom školske 2023/2024. godine koji su pohađali svake srede i petka.

Vršilac dužnosti direktora KCP Slobodan Stanković rekao je da broj članova ove sekcije potvrđuje potrebu za ovom vrstom kreativnog izražavanja.

Rukovodilac sekcije je nastavnica likovne kulture Vesna Luković koja je rekla da je cilj ovakvih sekcija da se deca u što ranijem uzrastu upoznaju sa likovnim, odnosno crtačkim, slikarskim i vajarskim tehnikama kroz posmatranje, opažanje i što vernije prenošenje na papir ili neku drugu podlogu.

Polaznici sekcije su se bavili i pratili sve značajnije datume i praznike, zatim izradili ukrase za novogodišnje praznike, obeležili 150 godina od nastanka impresionizma, zatim prvi dan proleća, organizovali su se i uskršnje radionice, bili deo likovne kolonije i deo manifestacije “Dani opštine Pećinci”, jačali ekološku svest kroz očuvanje biodiverziteta ovog kraja, a održan je i javni čas sa roditeljima.

Upis novih polaznika u Likovnu sekcije biće u septembru u prostorijama pećinačkog Kulturnog centra.

www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: