• ponedeljak, 29. april 2024.
Čišćenje Golubinačkog kanala
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Vesti
0 Komentara

Čišćenje Golubinačkog kanala

7. april 2024. godine

U prvih mah neprijatan miris, a zatim mogućnost zaraze i potencijalne ekološke katastrofe celom dužinom Golubinačakog kanala od Stare Pazove do Starih Banovaca, naterao je meštane Fruškogorske i okolnih ulica, kroz koje kanal protiče, da potraže pomoć kod nadležnih organa lokalne samouprave.

Pre dve nedelje sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem na teren su izašli direktor Vodoprivrednog društva Galovica, Jovica Gagrica i direktor JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova Miloš Grković.

-Desila se havarija, otpadne vode ušle su u ovaj kanal, jako je bio zaprljan, a on je od velike važnosti za našu Opštinu. Nekad je ovo bio kanal gde je bilo i ribe i gde je bila mnogo čistija voda, ali nažalost zaprljao se. Verujum da će sad posle ove intervencije, zahvaljujući direktoru Gagrici i njegovom preduzeću Galovica kanal povratiti stari sjaj – rekao je Radinović, prenosi RTV Stara Pazova. Tom prilikom je najavljeno da će biti očišćeno 1,5 kilometara kanala u ovom delu toka.

Proteklih dana radnici Galovice odgovarajućom mehanizacijom vršili su izmuljivanje kanala, kao i čišćenje, orezivanje i šišanje rastinja na kosinama. Vodoprivredno društvo Galovica je taj posao radilo i pre dve godine.

Golubinački kanal zahteva redovno održavanje i sasvesno ponašanje građana, budući da se radi o značajnom delu irigacionog sistema u Sremu. U ovaj kanal se uliva potok Ljukovo zajedno sa vodom iz Inđijskog kanala, teče oko 15km po severoistočnom delu opštine Stara Pazova do potoka Budovar, koji se u Starim Banovcima uliva u Dunav.

Branka Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: