• utorak, 23. april 2024.
Muzikom za Aleksandru
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Muzikom za Aleksandru

12. mart 2024. godine

U svečanoj sali hotela ,,Srem“ u Sremskoj Mitrovici održan je humanitarni koncert za sugrađanku Aleksandru Dinić, koja boluje od najagresivnijeg oblika tumora na mozgu. Koncert je realizovan u organizaciji i saradnji Grada Sremska Mitrovica, Kazneno-popravnog zavoda, Muzeja Srema, Muzičke škole ,,Petar Krančević“ i Centra za kulturu ,,Sirmiumart“. Učesnici koncerta bili su učenici Muzičke škole, hor “Vivak” umetničkog rukovodioca Tamare Pajkanović i hor ,,Polifonika“, umetničkog rukovodioca Jovanke Ivanić.

-Ponovo smo se okupili za lepim željama za našu sugrađanku Aleksandru Dinić. Prvi humanitarni koncert je bio na Dan zaljubljenih u Baroknoj sali Muzeja Srema, a ovaj drugi koncert smo organizovali s namerom, baš 8. marta zbog simbolike, ovde u svečanoj sali Hotela ,,Srem“. Želja nam je da Aleksandra ozdravi i da dugo proslavlja ovaj dan. Imam informaciju da je operacija u Turskoj prošla dobro i da je sada veoma važno ispoštovati postoperativni tok lečenja, koji je veoma skup. Borba je teška, ali Aleksandra je već dokazala da je borac. Mi verujemo u njenu pobedu i zato smo ovde. Zahvaljujem svima koji doprinose ovoj humanitarnoj akciji – rekla je direktorka Hotela “Srem”, Nada Perić.

Moderator, Sandra Štetina, u ime Centra za kulturu “Sirmiumart”, rekla je da oba datuma održavanja koncerta slave ljubav, snagu i veličinu svake žene, devojke, kćerke, majke, sestre i pozdravila mladog čoveka, koji se lavovski bori za ljubav svog života i devojku koju voli, Vuka Relića, Aleksandrinog momka.

-Aleksandra se nalazi više od mesec dana na lečenju u Turskoj. Nakon operacije, koja joj je pružila drugu šansu za život, njoj predstoji borba kako bi tumor u potpunosti bio pobeđen. Iz tog razloga su neophodna novčana sredstva, koja će joj omogućiti da dobije sve adekvatne terapije. Ovim putem bih se zahvalio svim organizatorima, muzičarima i posetiocima humanitarnog koncerta, jer uz njihovu pomoć smo večeras prikupili 60 hiljada dinara – rekao je Vuk.

Aleksandrin komšija Nebojša Draganović, rekao je da je Aleksandra Dinić sve okupila i stvorila ogromnu energiju koja se osetila u razgovoru, pogledu i svakoj noti humanitarnog koncerta koji su priredili učenici Muzičke škole i horovi ,,Vivak“ i ,,Polifonika“. Izvođači su bili mladi, ali posvećeni i profesionalni, puni entuzijazma, ljubavi i empatije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: