• nedelja, 19. maj 2024.
Obnovljen najveći beočinski vrtić „Bubamara“
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Obnovljen najveći beočinski vrtić „Bubamara“

4. oktobar 2023. godine

Beočinski vrtić „Bubamara“ Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“ nakon detaljne rekonstrukcije juče je ponovo počeo sa radom.

Uz balone, osmehe i zagrljaje mališane su proteklog jutra u novoopremljenom prostoru dočekali njihovi vaspitači a predsednica opštine Beočin Biljana Janković je u društvu direktorke ustanove Ljubice Đurić obišla objekat i poželela svima srećan novi početak.

-Ponosna sam što danas možemo reći da je jedan važan san naših vaspitača i naših sugrađana ostvaren! Ovaj vrtić izgrađen je 1974. godine i predstavlja najveći i najstariji objekat ustanove od njenog osnivanja. Neophodna su mu bila ozbiljna ulaganja kako bi se deci i radnicima u vrtiću omogućili kvalitetniji uslovi boravka. Drago nam je što je Ministarstvo za javna ulaganja prepoznalo Beočin i uložilo značajna sredstva za kompletnu rekonstrukciju vrtića. Uz besplatan vrtić koji Opština omogućuje za svu decu, ovo je još jedan korak ka boljim uslovima života za naše porodice i decu Beočina! Nadam se da će svi uživati u novom ruhu našeg najstarijeg vrtića – istakla je Janković.

Igračke, nameštaj i sva oprema postavljeni su u nove prostorije zahvaljujući Fonadaciji Novak Đoković, koja je u potpunosti opremila ovaj objekat iz sredstava prikupljenih tokom njihove kampanje „Sezona darivanja“ i time značajno doprinela da najveći beočinski vrtić bude moderan i funkcionalan prostor za sve koji u njemu rade i borave.

Prema rečima direktorke PU „Ljuba Stanković“ Ljubice Đurić, utisci roditelja i dece su veoma dobri i prvog dana polaska u novootvoreni objekat sve protiče u lepoj i prijatnoj atmosferi.

-Zaista nam znače osmesi na licima dece i pozitivni utisci roditelja. Dugo smo čekali ovu rekonstrukciju i danas smo konačno tu, u lepo opremljenom i prostranom vrtiću. U svemu ovome, mnogo nam je značila podrška Fondacije Novak Đoković i nadam se da ćemo ih ugostiti ovde uskoro – rekla je Đurić i dodala da će ovaj rekonstruisani vrtić od danas biti druga kuća za grupe jaslenog, mlađeg i srednjeg uzrasta kao i jednu stariju grupu.

-Ovde sada imamo u potpunosti popunjen kapacitet prijema 170 do 175 mališana a mogućnosti prijema dece kao ustanovi u Beočin gradu su nam povećane jer pored ovog, rekonstruisanog imamo osposobljen još jedan objekat koji nam je ustupila kompanija „Lafarž“. Tamo trenutno boravi još 75 do osamdesetoro dece raspoređenih u tri grupe a prostora će biti i za još jednu grupu mešovitog uzrasta. Sa trenutno upisanih 250 mališana u Beočin gradu, u odnosu na period kada je samo jedan stari vrtić za 170 dece bio tu, ovo jeste značajni pomak i verujem da će roditeljima značiti – istakla je Đurić.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: