• nedelja, 3. decembar 2023.
140 miliona za rekonstrukciju više ulica
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

140 miliona za rekonstrukciju više ulica

23. oktobar 2023. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je nedavno radove na rekonstrukciji ulica u više naselja pećinačke opštine. U okviru investicije vredne 140 miliona dinara rekonstruiše se sedam postojećih ulica u pet naselja, gradi se novi put koji će povezati ulice Braće Vidaković i Posavskog odreda u Pećincima i izgrađen je priključak puta Sremski Mihaljevci – Šimanovci.

-Opština Pećinci je danas jedno veliko gradilište. Bez puteva nema života. Mnogo lakše se dolazi do radnih mesta. Pošto sami znamo da je opština Pećinci jedna od najrazvijenijih opština na teritoriji Republike Srbije, trudimo se da i ulice uredimo. Da svako selo, svako naselje ima dobru putnu infrastrukturu, da svaka ulica bude urađena po evropskim standardima – poručio je predsednik Đokić.

Izgradnjom priključka puta Sremski Mihaljevci – Šimanovci taj deo opštine je dobio znatno kraći put ka šimanovačkoj industrijskoj zoni, a u Šimanovcima su u toku radovi na rekonstrukciji ulice Svetozara Miletića.

-Nismo zaboravili ni sporedne ulice, ne samo glavne da rekonstruišemo i u Šimanovcima i u celoj opštini Pećinci, nego radimo i ove sporedne ulice i dobijamo jedan potpuno novi izgled celog mesta. Radimo na bezbednosti. Ne samo što rekonstruišemo ove postojeće ulice, nego radimo i pešačke staze, kako bi se pešaci, pogotovo na kraju velikih prometnih ulica, sklonili sa puta – izjavio je predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić.

U Ašanji je kompletno rekonstruisana Gvozdenova ulica.

-Karakteristično za naše selo je da ta putna mreža sporednih puteva je bila u katastrofalnom stanju, gde ovaj put znači život za meštane ove ulice. U planu su nam još tri ulice, tako da, ukoliko to uspemo da ostvarimo, mislim da smo uradili jednu kapitalnu stvar za ovo mesto“ – rekao je Dejan Đuraćis, predsednik Saveta mesne zajednice Ašanja

Za realizaciju ove investicije 100 miliona dinara je izdvojila Pokrajinska vlada, dok je 40 miliona izdvojila Opština Pećinci iz sopstvenog budžeta, a u okviru ovih radova rekonstruišu se i ulice u Sibaču, Popincima i Donjem Tovarniku.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: