• subota, 9. decembar 2023.
NOVA PAZOVA: Otvoren novi vrtić
Vesti
0 Komentara

NOVA PAZOVA: Otvoren novi vrtić

26. septembar 2023. godine

Кada je početkom oktobra prošle godine nemačka kompanija MTU, vodeći svetski proizvođač aviomotora, u staropazovačkoj Opštini otovorila fabriku za popravku delova motora, najavljena je bila i izgradnja obdaništa u fabričkom krugu. Za manje od godinu dana, u okviru prostranog dvorišta kompanije MTU, u industrijskoj zoni između Nove Pazove i Novih Banovaca, izgrađen je savremen objekat za boravak dece od jaslenog do predškolskog uzrasta.

-Svedoci smo da snovi postaju stvarnost – rekao je generalni direktor kompanije MTU Mejntejns Srbija, Rajner Beker, na svečanosti prilikom otvaranja vrtića. Zahvaljujući se svim ljudima koji su se angažovali oko izgradnje ovog objekta, on je istakao veliku ulogu lokalne samouprave, kako u samom početku realizacije plana dolaska nemačkog giganta na ovo područje, tako i u izgradnji vrtića.

-Bez podrške predsednika Opštine Đorđa Radinovića ne bismo imali šanse da ostvarimo svoje planove. Mnogo nam je pomogla i direktorka PU „Poletarac“ Jelena Ivančević jer na početku ovog projekta mi uopšte nismo znali kako bi trebalo da izgleda objekat za predškolsku ustanovu – rekao je direktor MTU.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa velikom nemačkom kompanijom, koja se opredelila da svoj pogon izgradi na teritoriji ove Opštine.

-Vrtić je još jedan pokazatelj izuzetne saradnje i svakako će doprineti ne samo zaposlenima već i celoj zajednici – naglasio je predsednik Opštine.
Vrtić u okviru kompanije MTU je nov objekat Predškolske ustanove „Poletarac“ u kojem može da boravi 80 mališana. Dobio je ime vezano za veliku kompaniju u kojoj se nalazi – Aviončić. Sastoji se od pet prostranih soba, trpezarije, atrijuma u okviru objekta, toaleta i hodnika. Prostorije su opremljene adekvatnim nameštajem, savremenim učilima i igračkama. Deci je na raspolaganju i prostrano igralište sa ljuljaškama, klackalicama, vrteškama, toboganima na tartan podlozi, kao i peskom i prostranim travnjakom. O deci brine šest vaspitačica, četiri medicinske sestre-vaspitačice i jedna medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu. Кapacitet „Aviončića“ je popunjen. U njemu boravi 22 dece zaposlenih radnika MTU, a ostalih 58 su sa liste čekanja PU „Poletarca“.

Na otvaranju mališani su himnom „Poletarca“ upotpunili program, kojem je, osim predstavnika lokalne samouprave i firme domaćina, prisustvovala i Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete za sektor dualnog obrazovanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: