• subota, 30. septembar 2023.
Obeležen Dan Mesne zajednice Susek
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Obeležen Dan Mesne zajednice Susek

24. avgust 2023. godine

Sinoć je na svečanosti koja je upriličena na spomen obeležju u centru sela obeležen Dan Mesne zajednice Susek.

Parastos svim žrtvama fašističkog terora služio je sveštenik Nemanja Teofilović a cveće i vence položile su delegacije SUBNOR-a, Opštine Beočin, Mesne zajednice Susek, bratske Mesne zajednice Zabrđe iz opštine Ugljevik kao i Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Svečanost su uveličali i članovi susečkog crkvenog hora “Blagovestitelj” koji su izveli himnu Republike Srbije “Bože pravde”.

Okupljene meštane, goste kao i predstavnike lokalne samouprave, javnih ustanova i preduzeća koji su došli da odaju poštu stradalima, pozdravili su predsednica opštine Beočin Biljana Janković i predsednik Saveta Mesne zajednice Susek Živan Stanojević.

Oni su u svojim obraćanjima podsetili na nemile istorijske događaje i značaj sećanja na borbe koje su naši slavni preci vodili za slobodu našeg naroda i čestitali meštanima Dan Mesne zajednice Susek.
Dan mesne zajednice se u Suseku svake godine obeležava u znak sećanja na 23. avgust 1942. godine kada su u borbi protiv ustaških i fašističkih okupatorskih snaga poginuli borci i meštani sela
u čiju je čast i slavu podignut spomenik na kome je upisano 336 imena heroja.


foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: