• petak, 22. septembar 2023.
Održana izborna skupštine DVD Sot
Društvo | Šid
0 Komentara

Održana izborna skupštine DVD Sot

7. jul 2023. godine

Nedavno je u Sotu održana izborna skupština lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, na kojoj je, između ostalog, usvojen i novi statut.

Skupštinisu prisustvovali predstavnici DVD-a sa teritorije opštine Šid, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Šid Miroslav Kukučka, kao i članovi DVD-a Nikinci, na čelu sa koordinatorom dobrovoljnih vatrogasnih društava Sremskog okruga Miletom Bunčićem.

Na ovom skupu, bilo je reči o afirmaciji dobrovoljnih vatrogasnih društava i njihovom značaju u vanrednim situacijama, odnosno situacijama u kojim dobar deo posla ovakva društva mogu da obave umesto vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, čime se skraćuje vreme spašavanja ljudi i imovine u slučaju požara ili drugih nepogoda.

Članovima sotskog DVD-a, uručena je i manja pomoć u opremi.

Inače, ovo dobrovoljno vatrogasno društvo broji 12 aktivnih članova, što je dovoljno za operativnu jedinicu treće kategorije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: