• ponedeljak, 15. jul 2024.
Za rekonstrukciju škole u Brestaču 30 miliona
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Za rekonstrukciju škole u Brestaču 30 miliona

24. mart 2023. godine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović uručio je juče u Beogradu predstavnicima 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli sredstava iz budžetskog fonda i o dodeli sredstava za otvaranje jedinstvenih upravnih mesta, a ukupna vrednost potpisanih ugovora je 578 miliona dinara.

Opštini Pećinci su dodeljena sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, a ugovor je u ime pećinačke lokalne samouprave potpisao predsednik opštine Siniša Đokić, koji je izjavio da su dodeljena sredstva namenjena za rekonstrukciju zgrade osnovne škole u Brestaču.

– U školi u Brestaču je u poslednjih nekoliko godina već zamenjen deo stolarije novom PVC stolarijom, uređeni su toaleti i uvedeno centralno grejanje na pelet, a zahvaljujući sredstvima koja su nam danas dodeljena bićemo u mogućnosti da objekat kompletno rekonstruišemo, uključujući novu krovnu konstrukciju, spoljnu izolaciju, zamenu ostatka stolarije, nove vodovodne, kanalizacione i električne instalacije, a kompletno će biti uređena i unutrašnjost škole. Nakon rekonstrukcije deca u Brestaču će dobiti savremenu školu koja pruža neuporedivo bolje uslove od dosadašnjih – rekao je predsednik Đokić.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: