• nedelja, 19. maj 2024.
U borbi protiv vršnjačkog nasilja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

U borbi protiv vršnjačkog nasilja

13. februar 2023. godine

Okrugli sto na temu “Novi propisi i iskustva iz prakse – zaštita od nasilja i diskriminacije“ održan protekle nedelje u mitrovačkoj Gradskoj kući okupio je predstavnike svih obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Ovaj događaj je organizovan sa ciljem podsećanja na sve ono što je propisano zakonom u vezi postupanja u školskim ustanovama kada se desi vršnjačko nasilje, kao i koji mehanizmi se koriste u dovoljnoj meri, a koje je potrebno iznova aktivirati. Takođe, bilo je reči i o intersektorskoj saradnji na lokalnom nivou, o povezivanju ustanova obrazovanja sa centrima za socijalni rad, Ministarstvom unutrašnjeg poslova, kao i zdravstvenim ustanovama.

Okrugli sto je vodila Zlata Jović, prosvetni savetnik Školske uprave Novi Sad, odeljenja Ministarstva prosvete nadležno nad ustanovama obrazovanja i vaspitanja za Sremski i Južnobački okrug.

Prema rečima Jović, broj prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja je konstantno u porastu, što u određenoj meri može da se dovede u vezu sa činjenicom da se deca i roditelji/staratelji sve češće odlučuju da se obrate zaposlenima u obrazovnim ustanovama i prijave incidente. Кao jedan od vodećih vidova vršnjačkog nasilja ona navodi digitalno nasilje koje je široko rasprostranjeno na sve generacije i sredine, pa se dešava kako u gradskim, tako i u seoskim sredinama.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: