• utorak, 3. oktobar 2023.
Mladi u akciji sadnje
Društvo | Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mladi u akciji sadnje

9. decembar 2022. godine

U okviru akcije “Mladi za čistiju životnu sredinu” sremskomitrovačko Udruženje “UM” protekle nedelje realizovalo je akciju ozelenjavanja prostora pored puta ka Velikim Radincima. U okviru akciju koju je finansijski podržala Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine posađeno je 15 sadnica.

Cilj akcije je da podigne svest članova lokalne zajednice o zaštiti životne sredine i promoviše značaj i važnost zelenih površina i zelenila za kvalitet života u urbanim gradskim zonama.
Predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović podsetio je da je na istom prostoru nedavno održana gradska akcija “Velika sadnja – Zeleni prsten”.

-Evo nas na istom mestu gde smo pre nekoliko dana očistili divlju deponiju i posadili 100 stanica medonosnog bagrema. Inspirisani našom akcijom, mladi, divni ljudi iz udruženja “UM” su odlučili da daju svoj doprinos. Pripremili su jedan projekat, dobili 15 sadnica i na taj način podržali akciju “Zeleni prsten” oko grada Sremska Mitrovica i oni su pravi primer šta znači biti društveno odgovoran i kako se može doprineti zajednici u kojoj se živi i hvala im na tome – rekao je Pavlović.

Iz Udruženja “UM” kratko su istakli da su kroz ovu akciju želeli da doprinesu održivom razvoju i unapređenju životne sredine za buduće generacije, te najavili da će i u budućnosti pružiti podršku identičnim i sličnim projektima.

D.T.
Foto: S. Nikšić

*Tekst objavljen u okviru projekta “Ekološkom svešću do sopstvenog zdravlja”koji je sufinansiran od strane Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: