• četvrtak, 25. april 2024.
Bajke za predškolce u Pećincima u okviru Dečije nedelje
Društvo | Zabava | Vesti
0 Komentara

Bajke za predškolce u Pećincima u okviru Dečije nedelje

6. oktobar 2022. godine

Članovi Dramske sekcije Кulturnog centra Pećinci održali su Javni čas pod nazivom „Bajke za predškolce – Pričam ti priču“ na šetalištu u Pećincima u sredu 5. oktobra u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

Oko četrdesetoro dece predškolskog uzrasta koji pohađaju vrtić u Pećincima imalo je priliku da čuje neke od najpoznatijih bajki kao što su: „Tri praseta“, „Mala sirena“, „Mačak u čizmama“, „Pepeljuga“, „Alisa u zemlji čuda“ i „Ružno pače“ koje su izveli Mihajlo Božović, Vanja Gajić, Lazar Ivković, Ivona Bojanić, Dunja Gajić i Ana Gajić.

Vaspitačica u PU „Vlada Obradović Кameni“ u Pećincima, Branislava Ilić istakla je važnost čitanja i pričanja bajki u ovom uzrastu:
„Glavni junak svake bajke je uvek pozitivna ličnost koja se suočava sa raznim izazovima i savladava zlo koje uvek biva kažnjeno i uništeno. U bajkama se pojavljuju natprirodna bića i nemogući događaji. Deca vole bajke iz više razloga: osećaju povezanost, posvećenost i ljubav sa onim ko mu čita bajke. Čitanjem bajki kod dece se razvija emocionalna inteligencija i inteligencija uopšte, ali i koncentracija, pažnja i logičko zaključivanje.“ – istakla je u razgovoru sa decom Ilić.

Rukovodilac Dramske sekcije КCP Slobodan Stanković istakao je da su se polaznici sekcije tokom protekle školske godine na časovima glume bavili bajkama na drugačiji i zanimljiv način:
„Uzimajući u obzir individualnost svakog od polaznika, zadatak je bio da svako od njih ispriča bajku u lično ime i na taj način poistoveti se sa glavnim juncima bajki i prenese poruku koju bajka nosi. Deca su u svoje ime ispričala priče koje su zadesile junake i to je deci predškolskog uzarasta veoma zanimljivo jer se uključuju u radnju same bajke i saživljavaju sa likovima.“ – rekao je Stanković.

Direktor pećinačkog Кulturnog centra Jovan Devrnja podsetio je mališane da su vrata ove kulturno-obrazovne ustanove otvorena za sve one koji žele da kreaitvno i kvalitetno provedu svoje vreme:
„Od ove školske godine upis u Dramsku sekciju omogućen je ne samo učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, već i deci predškolskog uzrasta koja imaju priliku da svaka nedelje od 12 do 15 časova pohađaju časove glume. Dečija nedelja bila je pravi povod da se naši dosadašnji članovi predstave najijskrenoj publici, odnosno predškolcima za čiji uzrast je i pripreman ovaj program.“ – kazao je Devrnja.

Na samom kraju druženja, deca su podelila utiske sa polaznicima sekcije, a najhrabriji među njima Pavle Petković iz Pećinaca ispričao je svoju izmišljenu bajku u kojoj se kao lik i sam pojavio. Direktor Кulturnog centra nagradio je sve učesnike programa prigodnim slatkišima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: