• sreda, 24. jul 2024.
Moguće odlaganje početka škole
Društvo | Vesti
0 Komentara

Moguće odlaganje početka škole

17. avgust 2022. godine

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorovič izjavio je da je moguće  pomeranje početka školske godine za sedam dana, jer je moguće pogoršanje pandemije kovid 19 zbog povratka đaka u škole i zaposlenih na posao, što znači da će postojati i veća šansa za zaražavanje i povećan broj inficiranih.

On za današnju “Politiku” rekao da se proces zaražavanja ne može zaustaviti zbog nedovoljne vakcinacije i naveo da ima slučajeva da su čitave porodice koje se vraćaju sa odmora zaražene koronom.

“Uglavnom dolaze iz Crne Gore, Grčke, Hrvatske… Među njima ima mnogo onih koji ne osećaju neke velike tegobe, ali po povratku sa puta viđaju se sa rodbinom među kojima su stariji ljudi, roditelji, bake i deke, koji su osetljivi i čiji život može da bude ugrožen ako dobiju koronu, posebno ako imaju neka hronična oboljenja”, rekao je Tiodorović.

On je, takođe, upozorio da ova podvrsta kovida, omikron soj, može da bude kobna i za mlade osobe koje imaju dijabetes ili neku srčanu bolest, tako da i oni spadaju u ugrožene kategorije.

Istakao je da je bitno a starije osobe i hronični bolesnici dobiju četvrtu dozu cepiva, jer će ih to zaštititi u velikoj meri da ne dospeju na respirator i ne izgube život, i ukazao da ovih dana zabrinjava i to što ima veliki broj zaraženih u svim kategorijama stanovništva, čak i kod dece mlađe od četiri godine.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: