• utorak, 28. novembar 2023.
Transparentnost budžetskih dokumenata
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Transparentnost budžetskih dokumenata

3. januar 2022. godine

Putem ZOOM platforme održana je radionica u okviru projekta ODRŽIVI RAZVOJ ZA SVE – PLATFORMA ZA LOКALNI DIJALOG, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) kroz program „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“.

U okviru radionice diskutovalo se o prednostima i značaju objavljivanja relevantnih budžetskih dokumenata na internet prezentaciji lokalnih samouprava.

Radionicu je vodila izabrani konsultant Milijana Zdravković Mihajlov, a prisustvovali su predstavnik Gradske uprave za budžet, predstavnik informatičkog sektora koji se bave uređenjem sajta Grada, kao i predstavnik udruženja Regionalne inicijative Srema, partnera na projektu.

Uvim putem su razmenjena dosadašnja iskustva u vezi transparentosti budžetske dokumentacije putem zvaničnog sajta Grada, a govorilo se i o budućim inovativnim rešenjima u ovoj oblasti. Кao i do sada, tako će i u buduće građani putem zvanične internet prezentacije imati konstantan uvid u dokumentaciju budžeta grada, u čijem kreiranju i sami učestvuju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: