• nedelja, 25. februar 2024.
Kraće vreme do treće doze
Društvo | Vesti
0 Komentara

Kraće vreme do treće doze

25. oktobar 2021. godine

Vakcinisani u Srbiji uskoro bi mogli da primaju treću dozu četiri meseca posle revakcine Sinofarmom, odnosno pet meseci posle druge doze Fajzerom, Astra-Zenekom ili Sputnjikom V, najavila je predsednica Nacionalnog stručnog komiteta za imunizaciju Ljiljanu Marković Denić.

Ona je za današnji “Blic” potvrdila da je takva preporuka doneta na osnovu najnovijih saznanja iz literature, donosno publikacija svetski priznatih medicinskih časopisa, ali da čitav niz tela treba da je prihvati kako bi bila usvojena, uključujući Ministarstvo zdravlja, Krizni štab i Vladu Srbije.

Takvu preporuku u izjavi za “Blic” podržava i virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler.

“Mislim da bi država to morala što pre da usvoji jer će na taj način procenat zaraženih među vakcinisanima pasti sa sadašnjih 10 odsto na svega nekoliko postotaka”, rekao je Šekler i ukazao da se najviše vakcinisanih zaražavalo u petom i šestom mesecu nakon druge doze Sinofarm vakcine.

Šekler je ocenio i da je prerano govoriti o tome da li će eventualno biti potrebna i četvrta doza vakcine protiv kovida.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: