• Monday, 29. May 2023.
U jednom danu 15 zaraženih
Vesti | Pećinci
0 Komentara

U jednom danu 15 zaraženih

1. September 2021. godine

Кako je saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, u ponedeljak je na teritoriji te opštine potvrđeno 15 novih slučajeva infekcije virusom COVID-19, što nije zabeleženo od polovine aprila.

Povećan je i broj pregleda u kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja. Tako je juče obavljeno 40 pregleda, a testirano je 35 pacijenata. Broj aktivnih slučajeva infekcije na teritoriji naše opštine je porastao na 55.

„Avgust smo počeli sa samo 4 aktivna slučaja u našoj opštini, a završavamo ga sa 55 slučajeva, što jasno pokazuje sve ozbiljnije širenje korona virusa u našoj sredini. Jučerašnji dan, kada je potvrđeno 15 novih slučajeva, izaziva posebnu zabrinutost. Štab svakodnevno pomno prati situaciju i ukoliko se ovako brz porast broja novozaraženih nastavi i narednih dana, Štab će razmatrati pooštravanje mera zaštite od širenja infekcije, a ako bude neophodno i uvođenje vanredne situacije“ – izjavio je predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić, koji je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu i tako zaštite i sebe i ljude u svojoj neposrednoj okolini.

Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti putem portala eUprava ili putem telefona 0800 222 334, a na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja u Pećincima mogu se vakcinisati i bez prethodnog prijavljivanja.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: