• petak, 29. mart 2024.
ALARMANTNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U OPŠTINI ŠID
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

ALARMANTNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U OPŠTINI ŠID

25. mart 2021. godine

Broj obolelih od virusa kovid 19 u opštini Šid raste iz dana u dan. Većina obolelih je zaražena novim, daleko zaraznijim i opasnijim, britanskim, sojem virusa, dok je ukupan broj vakcinisanih osoba 6.360.

-Stanje u opštini Šid nije dobro, broj obolelih raste i većina njih je zaražena britanskim sojem. Jedini način za borbu protiv virusa korone je vakcinacija. Zahvaljujući vladi i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, građani mogu da se vakcinišu u Domu zdravlja, jednom od tri ponuđene vakcine: Sinofarm, Astra Zeneka ili Fajzer. Ovim putem ih pozivam da situaciju shvate ozbiljno i da se u što većoj meri prijave za vakcinaciju – rekao je na konferenciji za novinare predsednik SO Šid Tihomir Stamenković i zahvalio se medicinskim radnicima Doma zdravlja u Šidu na svemu što čine u borbi protiv virusa korone u proteklih godinu dana.

Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Šid rad ugostiteljskih objekata suspendovan je do daljnjeg. Šef inspekcijske službe Opštine Šid Igor Mihajlović rekao je da inspekcijski službenici redovno izlaze na teren i vrše kontrolu pridržavanja propisanih mera i kažnjavaju sve one koji pomenute mere krše.

-Vlasnici ugostiteljskih objekata i većina građana pridržavaju se propisanih mera na čemu smo im zahvalni, ali postoje i oni građani koji i posle godinu dana neozbiljno shvataju pandemiju i zaraženi se kreću po gradu. Na taj način oni šire zarazu i dovode u opasnost zdravlje i život svih nas. Pozivam sve građane koji imaju informacije o pojedincima koji krše propisane mere, pre svega one koji se kreću po gradu zaraženi umesto da su u izolaciji, da ih prijave nadležnima iz inspekcijske službe Šid. Svi zainteresovani građani koji do sada nisu primili vakcinu, a žele da se vakcinišu mogu se prijaviti na broj telefona 0800 – 222 – 334 ili na brojeve telefona lokalnog pozivnog centra 064 – 8795 – 010; 064 – 8795 – 011; 064 – 8795 -012; 064 – 8795 – 013 ili na broj 022 – 711 – 001, a takođe mogu se prijaviti i preko portala E – uprave: euprava.gov.rs – rekao je šef inspekcijske službe Opštine Šid Igor Mihajlović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: