• sreda, 29. novembar 2023.
Pušten saobraćaj kroz prvi kružni tok u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Pušten saobraćaj kroz prvi kružni tok u Rumi

13. jun 2019. godine

Ruma-Prva kružna raskrsnica u Rumi je puštena u rad. Reč je o kružnom toku na raskrsnici državnog puta Novi Sad – Šabac i Ruma – Kraljevci. Izgradnja kružnog toka je deo veće rehabilitacije puta, na državnom putu I B reda broj 21 od Iriga do autoputa koji sprovodi Javno preduzeće „Putevi Srbije“ od oktobra prošle godine.
U okviru tih radova početa je izgradnja još jedne kružne raskrnice na skretanju ka naplatnoj rampi. Izgradnjom ove raskrnice poboljšava se bezbednost saobraćaja, a za Rumu je od posebnog značaja što dobija moderan izgled i lakši pristup gradu, navode u JP „Putevi Srbije“. Izgradnja kružnog toka kod naplatne rampe trajaće dva meseca, a radovi su počeli 9.juna. Rekonstrukcija raskrsnica-izrada kružnih raskrsnica na ukrštanju za Kraljevce i kod naplatne rampe su deo Projekta pojačanog održavanja državnog puta I B reda broj 21, deonica Irig – Ruma i izvode se u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja (RRSP) koji sprovodi JP „Putevi Srbije“. Rok za završetak svih radova na navedenoj deonici je 11. decembar 2019. godine, odgovorili su u „Putevima Srbije“. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će posredstvom JP “Putevi Srbije” do kraja ove godine finansirati izgradnju i kružne raskrnice na putu ka Sremskoj Mitrovici, kod Rigovog mlina. Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, smatra da će ovi radovi doprineti jednoj lepšoj, kompletnoj slici grada, te da je da pored uređenja samog gradskog jezgra, trgova i ulica važno urediti i prilaze gradu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: