• sreda, 24. april 2024.
Obezbeđena sredstva za novi vrtić u Laćarku
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obezbeđena sredstva za novi vrtić u Laćarku

3. april 2019. godine

Građani Doljevca, Žitorađe i Sremske Mitrovice dobiće nove vrtiće, a za objekte u te tri lokalne samouprave iz kredita Svetske banke obezbeđeno je oko 150 miliona dinara.

Sporazum o saradnji s ministrom prosvete Mladenom Šarčević juče su potpisali predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić, predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Najviše novca dobila je Sremska Mitrovica, za izgradnju novog vrtića u Laćarku, oko 103 miliona dinara. Mesta će biti za 140 mališana, radovi će početi u junu, a rok za izgradnju je godinu dana.

Sanader kaže da je u toj lokalnoj samoupravi trenutno na listi čekanja 180 mališana, da će novi objekat biti napravljen u Laćarku, najvećem selu u Srbiji koje ima oko 12.000 stanovnika.

– Projekat smo uradili ranije, sve dozvole su spremne. Uskoro se raspisuje tender i mi ćemo već u junu krenuti s gradnjom. Spremamo se da proširimo kapacitete još nekih predškolskih ustanova kako bi zadovoljili sve roditelje čija deca imaju potrebu za boravkom u predškolskoj ustanovi, rekao je Sanader nakon potpisivanja sporazuma.

Ministar Šarčević izjavio je da su ove tri lokalne samouprave prve dobile sredstva jer su imale gotove projekte, spreman plac. On je pozvao predstavnike ostalih lokalnih samouprava (prijavljeno 30 samouprava za projekat) da ubrzaju pripremu dokumentacije.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: