• Saturday, 28. May 2022.
Pripadnici MUP-a sproveli više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije
Crna hronika
0 Komentara

Pripadnici MUP-a sproveli više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije

2. May 2018. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 16 osoba osumnjičenih da su u periodu od 2013. godine do danas počinili više koruptivnih i drugih krivičnih dela, dok su protiv još 42 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Kako je soapštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, sumnja se da su oni izvršenjem krivičnih dela budžetu Republike Srbije i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli materijalnu štetu od oko 800 hiljada evra.

Osumnjičenima, koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Pančevo, Kruševac, Bor, Valjevo, Kragujevac, Novi Pazar i Sremska Mitrovica, na teret se stavljaju zloupotreba službenog položaja, davanje mita, poreska utaja, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, falsifikovanje službene isprave i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Takođe, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 42 osobe, među kojima je policijski službenik, četiri carinska službenika, odgovorno lice Narodnog univerziteta Mali Iđoš u Lovćencu, odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda Melenci“, funkcioner saveta Mesne Zajednice „Zlot“, v.d. odgovornog lica JKP „Higijena Zaječar“, kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su B.J. (42), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija je kod osumnjičenog, prilikom redovne kontrole u kombiju pronašla i oduzela 122 kilograma duvana u listu, 4.300 evra, 43.000 dinara i 25 dolara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv osumnjičenog da je počinio krivično delo falsifikovanje novca.

Sumnja se da je on tokom aprila ove godine oštećenom mobilni telefon platio falsifikovanim novčanica u apoenima od 100 evra.

* * *

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: