• petak, 19. april 2024.
Pobednici u besedništvu
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

Pobednici u besedništvu

4. septembar 2017. godine

Sremske Mitrovica –Na 26. Festivalu besedništva „Sirmium lux verbi – Sirmijum svetlost reči“ održanom u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, po oceni Besedničkog sudskog veća, prvoplasirani među najboljim besednicima su : u autorskoj besedi Nikola Masal, student Pravnog fakultete Unveriteta u Beogradu sa besedom „ Želeo sam da nađem“, u interpretaciji Katarina Jeličić, studentkinja Fakulteta umetnosti Priština –Zvečan sa besedom „Odbrana gospođe Lombardi“ Andrijena Lašnala. U improvizaciji prvoplasirani je Stefan Dragićević, student Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu sa besedom na temu “Ne teče reka nego voda, kao što ne prolazi vreme nego prolazimo mi“.

Nagradu publike osvojio je Nikola Masal, nagradu Advokatske kancelarije Levajac Katarina Jeličić, a nagradu Advokatske kancelarije Olivere Jelkić Katarina Stevanović , studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta „Union“ iz Beograda za besedu „ O ljudima i vukovima”.Besedniško sudsko veče je radilo i u sastavu advokat Zoran Levajac , advokatica i književnica Olivera Jelkić i glumca i književnica Tatjana Vojtjehovski.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: