• petak, 24. maj 2024.
U trenerci i torbici pronašli neprijavljene devize
Crna hronika
0 Komentara

U trenerci i torbici pronašli neprijavljene devize

28. jun 2017. godine

Carinici su u dva navrata, 27. i 28. juna 2017. godine, sprečili da iz Srbije budu iznete neprijavljene devize – gotovo 40.000 švajcarskih franaka i 18.500 evra, saopštila je Uprava carina.

Prvi pokušaj krijumčarenja deviza zabeležen je na graničnom prelazu Batrovci, 27. juna 2017. godine, kada je na izlaznu stranu prelaza pristigao automobil “Porche Panamera 4S”, švajcarskih registarskih oznaka.

Uprkos tome što vozač ovog luksuznog automobila, 34-godišnji stanovnik Prištine, nije prijavio ništa sem ličnog prtljaga, carinici su izvršili detaljan pregled, kao i lični pretres putnika

Tada je, u džepovima trenerke koju je vozač imao na sebi, pronađeno gotovo 50.000 švajcarskih franaka, nakon čega mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od 10.000 evra.

33.000 evra u torbiciSledećeg dana, 28. juna 2017. godine, na graničnom prelazu Gradina, carinici su sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu neprijavljenih 18.500 evra.

Ovoga puta, nakon pitanja carinika da li imaju nešto da prijave, putnici su izjavili da sa sobom nose pet i po hiljada evra.

Detaljnom kontrolom automobila marke “Audi”, u muškoj torbici ispod suvozačevog sedišta, otkrivene su 33.000 evra

Iz Uprave carina podećaju da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos iznad 10.000 evra, jer se u suprotnom putnici izlažu riziku da se nađu u prekršaju i da im na izlazu iz zemlje neprijavljeni novac bude oduzet.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: