• subota, 13. avgust 2022.
Ispraćaj motorista na put do Mongolije
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Ispraćaj motorista na put do Mongolije

14. jun 2017. godine

SREMSKA MITROVICA – Sinoć je u Sremskoj Mitrovici priređen ispraćaj za motocikliste koji sutra kreću na put do Mongolije u okviru ekspedicije „Moto Mongolija 2017”. Član Moto kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice Vladimir Novotni i članovi Moto kluba „Čivija“ iz Šapca Dejan Isaković i Nikola Kacin, polaze na put do Mongolije, zatim do kineske granice  i nazad .

Vladimir Novotni FOTO Sremske novine Zivan NegovanovciVladimir Novotni kaže da su se za polazak na put odlučili prvenstveno zbog avanture, a potom i zbog upoznavanja novih predela i ljudi.

– Idemo kroz celu Rusiju, ući ćemo u Kazahstan, potom se vraćamo u Rusiju i onda idemo za Mongoliju. Krajnji cilje je ulazak u Kinu, a onda povratak preko Rusije – pojašnjava Novotni.

Ukupno će voziti oko 20.000 kilometara, od čega 4-5 hiljada kilometara bez pravih puteva. Motoristi planiraju da prosečno dnevno prelaze 500-600 kilomtara, odnosno u prvih par dana 1.000-1.200 kilometara dnevno kako bi imali dobar prosek jer ih posle čeka pustinja.

– Na većem delu puta kroz Mongoliju bićemo u kampu i zato smo prošli adekvatnu obuku. Bili smo na temeljnim pregledima, primili sve vakcine, a nosimo i sve potrebne injekcije – kaže Novotni.- Sve ne bi bilo moguće da bez prateće ekipe koja u džipu nosi sve što je potrebno i prati nas u stopu.

Plan je da se ekspedicija realizuje za 45 dana.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: