• Tuesday, 5. July 2022.
Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta
Vesti
0 Komentara

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

12. April 2014. godine
Ivica Dačić polaže venac

Ivica Dačić polaže venac

Šid – Polaganjem venaca na spomen kompleks “Sremski front” u Adaševcima, danas je svečano obeleženo 69 godina od proboja fronta koji je trajao 172 i na kojem je, završavajući operacije za oslobođenje Srbije, svoj život ostavilo preko 13.000 savezničkih vojnika: Jugoslovena, Sovjeta, Italijana i Bugara.

Vence su, između ostalih položio i predsednik tehničke Vlade Srbije Ivica Dačić, kao i delegacije Opštine Šid na čelu sa pretsednikom Opštine Nikolom Vasićem, njegovim zamenikom Srđanom Maleševićem, te prvim čovekom šidskog parlamenta dr Branislavom Maukovićem, te delegacije savezničkih vojski, veterana, predstavnika boračkih organizacija i drugi.

Kako je u svom obraćanju okupljenima rekao Nikola Vasić, Šid se i danas sa ponosom seća na slavne dane svoje prošlosti, istakavši pri tome pitanje rešavanja konflikata nikada nije pitanje rata, nego dogovora, te da je otuda deviza po kojoj mir nema alternativu osnov svake realne i napredne politike.

Godišnjica proboja Sremskog fronta, rekao je Ivica Dačić, predstavlja jedan od najvažnijih momenata u savremenoj srpskoj istoriji jer je on označio ne samo obnovu slobode, nego i dokaz da i oni koji su u jednom vremenu bili neprijatelji, mogu postati saveznici na istom poslu. Dačić je naglasio i to da će Srbija, nastavljajući tradicije palih boraca, graditi dobrosusedske odnose sa svim državama u regionu, nastojeći pri tome da se u integracijskim procesima u kojima se nalazi, što čvršće i tešnje sa njima poveže.

Šidska delegacija na polaganju venaca

Šidska delegacija na polaganju venaca

– Treba biti hrabar i vući velike poteze i ostvariti velike korake napred. Vlada Srbije je zato odlučna da nastavi politiku intenzivnog unutrašnjeg razvoja zemlje, ali i njenog pozicioniranja u skladu sa kapacitetima koje imamo u mnogobrojnim oblastima”, rekao je ovom prilikom Dačić.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: