• petak, 19. april 2024.
Zajednički rad na kulturnoj resocijalizaciji
Vesti
0 Komentara

Zajednički rad na kulturnoj resocijalizaciji

10. jul 2013. godine

Potpisivanje ugovoraSremska Mitrovica – Dodelom 228 knjiga domaćih i stranih pisaca, kao i potpisivanjem ugovora, počela je saradbnja između Književne zajednice Sremska Mitrovica i mitrovačkog Kazneno – popravnog zavoda. Cilj ove saradnje je zajednički rad na kulturnoj resocijalizaciji brojnih osuđenika u ovom objektu.
Kako je na konferenciji za novinare organizovanoj tim povodom u mitrovačkoj Gradskoj kući istakao zamenik upravnika Kazneno – popravnog zavoda Sremska Mitrovica Nebojša Draganović, ova donacija ima veliku ulogu u kulturnom životu lica sa druge strane zakona, jer je kulturni momenat veoma važan u svakodnevici lica na odsluženju kazne.
– Biblioteka u okviru Zavoda broji preko 12.000 knjiga u zatvorenom delu i između pet i šest hiljada u otvorenom delu Zavoda. Kulturni život u Zavodu je veoma šarolik, od predstava, radionica, do likovnih i literarnih sekcija. Ovim gestom omogućićemo osuđenicima da nakon oslobađanja i izlaska iz Zavoda mogu lakše da se adaptiraju i prilagode sredini, rekao je zamenik upravnika mitrovačkog KP Zavoda.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: