• subota, 18. maj 2024.
Nova fabrika u Sremskoj Mitrovici
Ekonomija | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Nova fabrika u Sremskoj Mitrovici

31. jul 2013. godine

POLAGANJE KAMENA TEMELJCASremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je položen kamen temeljac za novu fabriku američkog „Kuper standarda“ u kojoj će se proizvoditi  zaptivni delovi za automobilsku industriju. Investicija je vredna 35 miliona evra, a fabrika će zapošljavati više od 500 radnika.

Izgradnja nove fabrike ozvaničena je potpisivanjem Povelje  o gradnji i polaganjem kamena temeljca u Radnoj zoni „Sever“ kraj autoputa Beograd-Zagreb.

Akt o izgradnji potpisali su američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, direktor „Kuper standarda“ za Evropu Robert Kening  i  Filipo Barbeti, predstavnik Kompanije „Inveco“ koja je generalni izvođač radova.

Po rečima direktora Kuper standarda za Evropu Roberta Keninga, u prvoj fazi izgradiće se 18.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, a u Sremskoj Mitrovici je već otvorena privremena kancelarija kompanije koja rukovodi izgradnjom fabike.

Svečano otvaranje i početak proizvodnje najavljeni su za prvi kvartal naredne godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: