• subota, 2. mart 2024.
„Lames“ dobio zemljište i podsticaje
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

„Lames“ dobio zemljište i podsticaje

9. novembar 2011. godine

Sremska Mitrovica – Direktor italijanske Kompanije „Lames“ Andrea Bertiloti potpisao je danas u Sremskoj Mitrovici sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Branislavom Nedimovićem i ministrom ekonomije Nebojšom Ćirićem ugovore o dodeli parcele za buduću fabriku za proizvodnju podizača stakla u automobilskoj industriji i dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija.

Buduća fabrika biće izgrađena u Industrijskoj zoni „Sever 2“, a za projekat ukupne vrednosti osam miliona evra, Kompanija „Lames“ je dobila 1.743.000 evra za otvaranje 249 novih radnih mesta odnosno 7.000 evra po novom radnom mestu.

Kompanija „Lames grup“ je treći najveći snabdevač prozorskim podizačima i sistemima vrata u automobilskoj industriji u Evropi. Najveći kupci su Fijat, Pežo-Sitroen grupa (PSA), Dženeral motors, BMW..

Investicioni projekat čiji se završetak planira do kraja 2013. godine, obuhvata u Sremskoj Mitrovici izgradnju proizvodnih hala površine od 7.200 kvadratnih metara na parceli veličine oko pet hektara.

Na obuku je već upućeno prvih 50 budućih radnika, koji će do završetka izgradnje nove fabrike, raditi u iznajmljenom proizvodnom pogonu u Sremskoj Mitrovici.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: